4 Haziran 2018 Pazartesi

💠Trilece Tarifi💠


     💠Trilece Tarifi💠
  💠Keki icin💠
6 yumurta
300 gr toz seker
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
400 gr un

 💠Serbeti icin💠
1 litre süt
300 ml yogunlastirilmis süt (kondesmilch) yada bulamayanlar icin 300 gr süt tozu (kahve icin olandan)
400 ml sivi krema

 💠Karameli icin💠
8 yemek kasigi toz seker
300 ml sivi krema
3 yemek kasigi tereyagi

 💠Yapilisi💠
keki icin yumurta ve seker mikserle 5,6 dakika mikserin en yüksek devirinde cirpilir ardindan un,vanilya ve kabartma tozu bi kapta karistirilip elenerek harca eklenir mikserin en düsük ayarinda karistirilir  Tereyagi ile yaglanmis büyük borcama yada o ölcüde bir tepsiye dökülür üzeri düzlenip önceden isitilmis firinda 180 derecede alti üstü kizarana dek yaklasik 30-40 dakika pisirilir.
Diger taraftan serbeti icin süt ,krema ve yogunlastirilmis süt bir tencereye alinir ve biraz isitilir ardindan bir kenara alinir. Pisen kek firindan cikarilir ve ilinmasi beklenir ardindan oda sicakligindaki serbet yavas yavas üzerine gezdirilir taki tüm serbeti cekene dek sonrasinda tamamen soguyana dek bekletilir.
Karameli icin toz seker teflon tavaya konur orta ateste arada karistirilarak erilir ,tamamen eriyince kremasi ve tereyagi ilave edilir kahverengi rengini alana dek orta ateste karistirilarak pisirilir kivamina gelince ocaktan alinip iliyana dek beklenir ardindan tatlinin her tarafina gelecek sekilde sürülür ve buz dolabinda bir kac saat dinlendirilir ardindan servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.