2 Haziran 2018 Cumartesi

Yayla Çorbası

Malzemeler: 
Yarım su bardağı pirinç
250 gr yoğurt
1 adet yumurta sarısı
50 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
2 lt su
Yapılışı:
Tencereye 2 lt suyu döküp, hızlı ateşte kaynamaya bırakın. Pirinci yıkayıp kaynayan suya ilave
edin. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Çukur bir kabın içine yumurta sarısını, yoğurdu, 2 kepçe
çorba suyunu koyarak güzelce çırpın. Kaynayan pirincin üzerine karıştırarak dökün. 2-3 dakika
daha karıştırarak kaynatın.Tereyağını kızdırın, naneyi ilave edin, çorbanın üzerine döküp tuzunu ekleyin. Bir taşım kaynattıktansonra ateşi söndürüp, üzerine kıyılmış dereotunu ekleyerek, sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.