🥖KIYMALI EL AÇMASI ÇARŞAF BÖREĞİ🥖
🥖 1 kg un 8 tane soğan 500 gr kıyma 1 margarin 1 yemek kaşığı sirke ılık su tuz karabiber .. 🥖YAPILIŞI🥖
Un tuz sirke ve ılık suyu bir kabın içine alıp hamurumuzu güzelce yoguruyoruz dikkat edin hamur yumusak hatta biraz ele yapısıcak gibi olsun daha sonra hava almayacak sekilde agzini kapatip 1saat bekletin bekleyen hamurumuzu 5 e bölün ve uygun sofra veya tezgah üzerine alın erittiginiz margarini uzerine gezdirin 20 dakika kadar bekletin..Beklettiginiz hamuru yanlarindan cekerek yavas yavas açin istediginiz buyukluge ulastiginizda ic malzemesinden sadece kenar kismina malzemeyi esit miktarda bırakin hamuru yan kisimlarinda ortaya dogru esit sekilde rulo yapar gibi yuvarlayin ve tepsinin orta kismindan itibaren bu islemi hamur bitene kadar tekrarlayin 200 derecede 45 dakikada pisirin
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.