10 Haziran 2018 Pazar

🍲Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi 🍲

 🍲Malzemeler 🍲
🍲1,5 su bardağı kırmızı mercimek
🍲2 su bardağı et suyu ya da tavuk suyu
🍲1 adet kuru soğan
🍲1 adet büyük boy havuç
🍲2 adet patates
🍲2 diş sarımsak
🍲Tuz, karabiber
🍲4 su bardağı sıcak su 🍲Hazırlanışı 🍲
Lokanta usulü mercimek çorbası yapımı için; derin bir tencere içine yıkanmış 1 buçuk su bardağı kırmızı mercimek koyun.
Diğer tarafta 1 adet büyük boy havuç, 2 adet patates ve 1 adet kuru soğanın kabuklarını soyun.
Büyük küpler halinde kesin.
Tencerenin içine koyun.
2 su bardağı et suyu ve 4 su bardağı sıcak su dökün.
Çorbayı orta ateş üzerinde kaynamaya bırakın.
Daha sonra ocağın altını kısıp, mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Çorba piştikten sonra içine damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyip, 1-2 taşım daha kaynatın.
Ardından çorbayı blenderdan geçirip, tekrar 1-2 taşım kaynatın.
Hazırladığınız lokanta usulü mercimek çorbasını sıcak olarak servis edebilirsiniz.
İsteğe göre çorbanın üzerine tereyağ ve sıvıyağ içinde hafifçe kızdırılmış pulbiber dökebilirsiniz.
Çorbanın kıvamı koyu ise üzerine azar azar sıcak su ekleyip, 1-2 taşım daha kaynatabilirsiniz.🍲

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.