2 Haziran 2018 Cumartesi

Vişne Kremalı Muhallebili Pasta

Kek malzemesi:
5 adet yumurta ( oda sıcaklığında olsun )
1 su bardağı toz şeker
yarım çay bardağı ılık su
çeyrek limonun suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
isteğe göre yarım limon kabuğunun rendesi
1 fiske tuz


Muhallebi için :
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
5 çorba kaşığı nişasta
2 yumurtanın sarısı
1 paket vanilin
50 gr tereyağı ( isteğe göre )
yarım bardak süt
1 poşet kremşanti
Vişneli krema için malzemeler:
1 paket vanilyalı puding
3 su bardağı vişne suyu
Üzeri için:
1 poşet krem şanti
1 bardak soğuk süt
40 gr bitter çikolata
2 çorba kaşığı süt
Hazırlanışı:
Kek için yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır. Beyazı bir fiske tuz ile kar haline gelene kadar çırpılır. Yumurtanın sarısı ise şekerle birlikte krema haline gelene kadar çırpılır. İçine ılık su ilave edilir ve çırpmaya devam edilir. Vanilya, kabartma tozu ve un ilavesiyle tahta bir kaşıkla karıştırılır. Kar haline getirilmiş yumurta beyazı kek hamuruna eklenir fazla söndürmeden alttan üste tahta kaşıkla karıştırılır. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında, yağlanıp unlanmış kare veya dikdörtgen orta boy bir fırın tepsisinde üzeri kızarana kadar pişirilir. Muhallebisi için, kremşanti ve yağ hariç diğer malzemeler çırpılır ve kaynayana kadar pişirilir. Yağ ilave edilir..eridikten ve iyice karıştıktan sonra altı kapatılır. Krem şanti yarım bardak soğuk sütle çırpılır ve soğuyan krema ile karıştırılır. Vişneli krema için, 3 bardak vişne suyu ile vanilyalı puding pişirilir..ılımaya bırakılır. Pasta keki üç parçaya ayrılır. (benim kekim geniş bir kalıpta piştiği için ancak iki parçaya bölebildim) bir kek tabanı tepsiye konulur. Üzerine muhallebi sürülür. Sıkma torbasına konmuş muhallebiden kekin kenarlarına bir sıra bariyer sıkılır. Üzerine vişneli krema dökülür. (vişneli krema bariyerlerden dışarı akmayacaktır) bu kat üzerine de ikinci kek tabanı konur aynı işlemler yapılır. Üçüncü kek tabanı da konarak en üste krem şanti sürülür. Benmari usulü eritilmiş çikolata süt karışımı sos kekin üzerine birbirine paralel şeritler halinde sıkma torbası ile sıkılır. kürdan yardımı ile paralellere tam zıt olarak çizgiler yapılır.(fotoğrafa bakarak anlayabilirsiniz)

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.