5 Haziran 2018 Salı

EKMEKLİ TATLI

  • 12 hazır kızartılmış tuzsuz ekmek dilimleri 
  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı toz şeker 
  • 1 litre süt 
  • 6 yemek kaşığı toz şeker 
  • 6 yemek kaşığı un 
  • 1 paket vanilya 
  • 15 g tereyağı 
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Üzeri İçin :
  • Mevsim meyveleri 
  • File Antep fıstığı 
  • File badem
  • Yapılışı:
  • Su ve şekeri tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5-6 dakika sonra ocağı kapatarak 10 dakika dinlenmeye bırakın. Kenarları yüksek olan kare veya dikdörtgen bir cam kaba tuzsuz ekmek dilimlerini dizin.
  • Şerbeti ekmeklerin her tarafını  ıslatacak kadar dökün. Süt, şeker, nişasta ve unu tencereye alıp karıştırın. Karışım koyulaşana ve un kokusu gidene kadar pişirin. Vanilya ve tereyağını ekleyip 2-3 dakika daha pişirin.
  • Muhallebiyi ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin ve ekmek dilimlerinin üzerini kapatacak şekilde dökün. Soğuduktan sonra üzerini küçük kesilmiş mevsim meyveleri, badem ve Antep fıstığıyla süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.