EKMEKLİ TATLI
- 12 hazır kızartılmış tuzsuz ekmek dilimleri
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 6 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 15 g tereyağı
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- Üzeri İçin :
- Mevsim meyveleri
- File Antep fıstığı
- File badem
- Yapılışı:
- Su ve şekeri tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5-6 dakika sonra ocağı kapatarak 10 dakika dinlenmeye bırakın. Kenarları yüksek olan kare veya dikdörtgen bir cam kaba tuzsuz ekmek dilimlerini dizin.
- Şerbeti ekmeklerin her tarafını ıslatacak kadar dökün. Süt, şeker, nişasta ve unu tencereye alıp karıştırın. Karışım koyulaşana ve un kokusu gidene kadar pişirin. Vanilya ve tereyağını ekleyip 2-3 dakika daha pişirin.
- Muhallebiyi ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin ve ekmek dilimlerinin üzerini kapatacak şekilde dökün. Soğuduktan sonra üzerini küçük kesilmiş mevsim meyveleri, badem ve Antep fıstığıyla süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.