5 Haziran 2018 Salı

ROKOKO

Malzemeler:
  • 2 su bardağı dövülmüş fındık
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3-4 paket kakaolu bisküvi
  • 1.5 su bardağı süt
  • 400 ml krema
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 20-25 limonlu beze
  • 1 paket vanilya
  • 500 g kaymaklı dondurma
  • Üzeri İçin :
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 150 g bitter çikolata
  • Yapılışı:
  • Dövülmüş fındığı yapışmaz yüzeyli bir tavada toz şekerle birlikte kavurun. Bisküvileri mutfak robotundan geçirip toz haline getirin. Geniş bir kaseye alın, üzerine sütü ilave ederek karıştırın.
  • Bisküvileri cam kalıbınızın tabanına bastırarak yayın. Krema ve pudra şekerini geniş bir kapta çırpın. Elinizle ufaladığınız bezeler ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Karışımı bisküvili tabanın üzerine dökün. Kavurduğunuz fındıklarla kremanın üzerini kapatın. Üzerine ha f yumuşattığınız kaymaklı dondurmayı yayın.
  • Rokokoyu üç saat buzdolabında bekletin. Üzeri için çikolatayı tereyağıyla beraber eritin. Buzluktan çıkardığınız rokokonun üzerine bir spatula yardımıyla sürüp bir saat daha buzdolabında bekletin. Dilimleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.