4 Haziran 2018 Pazartesi

🍊 Portakalli 3 Renkli Irmik Pastasi🍊

  🍊 Portakalli 3 Renkli Irmik Pastasi🍊

 🍊Malzemeler🍊
Portakalli kati icin:
1 paket vanilyali pudink tozu
500 ml taze sıkılmıs portakal suyu
2 yemek kasigi toz seker

 🍊Irmikli kismi icin🍊
1 litre süt
9 yemek kasigi irmik
9 yemek kasigi toz seker
1 yemek kasigi tereyagi
1 paket vanilya
2 yemek kasigi hindistan cevizi
2 yemek kasigi kakao

 🍊Yapilisi🍊
Portakalli kismi icin pidink tozu,portakal suyu ve seker tencereye alinir kaynayana dek karistirilir ardindan islatilmis silicon kalibin icine dökülüp buzdolabinda bekletilir.
Irmikli kismi icin kakao haric tüm malzeme tencereye alinir kaynayana dek karistilir pisince yarisi portakal peltesinin üzerine dökülür ve üzeri düzlenir kalan kismina kakao eklenip hizlica cirpilir ve sade irmikli kismin üzerine dökülüp üzeri düzlenir kapagi kapatilip sabaha dek buz dolabinda dinlendilir ertesi gün servis tabagina ters cevrilir ve istenilen sekilde süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.