17 Haziran 2018 Pazar

Burma Baklava

Bir paket baklavalık yufka 
300 gr ceviz 
125 gr margarin 
Yarım çay bardağı sıvıyağ 
Şerbeti için
Üç su bardağı şeker
Dört su bardağı su
Üç dört damla limon suyu 


Tencerimize şekeri ve suyu koyup orta ateşte kaynatıyoruz kaynamaya çıktıktan sonra üç dört damla limon suyu sıkıyoruz 15 20 dakika arası kaynatıyoruz şerbetimizi altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz 
Margarinimizi eritip sıvıyağıda ilave ediyoruz 
Yufkamızı tezgaha serip margarinimizi sürüyoruz üzerine bir yufka daha koyup Cevizimizi serpip oklavamıza sarıyoruz iki taraftanda büzüştürüyoruz oklavamızı çıkartıp borcamımıza diziyoruz borcam dolana kadar aynı işlemleri yapıyoruz artan margarinimizi tatlımızın üzerine döküyoruz önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kizartıyoruz tatlımızı ılımaya bırakıyoruz soğuk olan şerbetimizi ılk olan tatlımıza döküyoruz üzerini fıstıkla süsleyip afiyetle yiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.