3 Haziran 2018 Pazar

Unlu Patatesli Çıtır Börek




  💠Unlu Patatesli Çıtır Börek💠
3 adet yufka
Yarım su bardağı un
125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ

  💠İçi malzemesi için:💠
3 adet orta boy patates
1-2 tane kuru soğan
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz,karabiber,kırmızı pul biber

💠Yapılılı💠
Patatesleri soyun ve iri iri doğrayın. Bir tencereye alıp üzerini geçinceye kadar su koyun ve biraz tuz ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlanan patatesleri süzün ve kenara alın.
Soğanı yemeklik doğrayın. Bir miktar zeytinyağını tavaya alın üzerine soğan ve tuz ilave ederek pembeleşinceye kadar soteleyin.
Haşlanan patatesleri üzerine ilave ederek baharatları ekleyin ve 2 dakika kadar kavurun. Kavurma işlemi bitince ocaktan alın ve püre haline getirin.
Yufkayı mutfak tezgahına serin, yarısına eritip sıvıyağ ile karıştırdığınız tereyağını sürüp üzerlerine un eleyin. ( Yağladığım yerin üzerine tel süzgeç ile un eledim.)
Yufkayı ikiye katlayın ve üstte kalan yüzüne yağ sürün ve un serpin.
Yufkanın geniş kenarına hazırladığınız iç harçtan yayın ve Kenarlarını içe doğru katlayın.
Rulo haline getirdiğiniz böreği 4 parmak kalınlığında dilimleyin.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında böreğin üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
Bir kez daha anlatmak istiyorum. Bütün yufkayı mutfak tezgahına seriyorsunuz ve yarısını yağlıyorsunuz. Sonra yufkayı ikiye katlıyorsunuz. İkiye katladığınız yufkanın üzerini tekrar yağlayıp çay süzgeci ile un eliyorsunuz. İkiye katlanmış yufkanın sizin tarafınıda olan kısmına yani ucuna patatesli harcı yerleştiriyorsunuz. (Patatesi yufkanın her tarafına yaymıyorsunuz sadece uç tarafına )
Daha sonra yanlardaki kısımları içe katlıyorsunuz ve rulo şeklinde sarıp dilimliyorsunuz. Anlaşılmayan bir yer varsa tekrar açıklarım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.