4 Haziran 2018 Pazartesi

💠SAM TATLISI💠


 💠SAM TATLISI💠

 💠Malzemeler💠 (su bardagi 200 ml lik)
2 su bardagi irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzerine 100 gr. tuzsuz yerfıstığı

 💠Serbeti icin💠
4 su bardağı toz şeker
4 bucuk su bardağı su
1,5 tatlı kaşığı limon suyu

   💠YAPILIŞI💠
Serbeti icin su ve şekeri 15-20 dk. kaynatın. Limon suyunu ekleyin, bir iki taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Kuru malzemeleri çukurca bir kaba dökün. Üzerine yoğurdu dökün ve karıştırın.
Sütü yavaş yavaş karıştırın. Katı bir boza kıvamına getirin.
Yağlanmış ortaboy bir borcam kalıbına hamuru yayın. Yerfıstıklarını hamurun üzerine sıra halinde dizin.
175 C'de 1 saat kadar pişirin. Önemli olan üzerinin iyice kızarmasıdır.
Fırından çıkarınca soğumuş serbeti üzerine yavaş yavaş dökün. En az 4-5 saat bekleyin. Hatta birgün öncesinden yapılırsa şurubu daha iyi çeker ve irmikler iyice şişer.
Tatlının üzerini mutlaka açık bırakın. Kapatırsanız yumuşar. Özelliği üzerinin sert olmasıdır.
Tarifi @lezzetlisanatlar sitesinden tesekkür ederim.
#lezizsofralartarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.