2 Haziran 2018 Cumartesi

Kolay Muska Börek

Malzemeler:
3 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağ
2 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta (beyazı ve sarısı ayrılacak)
200 gr. beyaz peynir
1 tutam maydanoz
Yapılışı:
Beyaz peynir ve yumurta akını karıştırın; içi kullanmak üzere bir kenarda bekletin.
Sıvıyağ, süt ve kabartma tozunu karıştırın.
Yufkanın birini açın ve hazırladığınız sosun 1/3 ‘ünü kaşık ve fırça yardımıyla üzerine sürün.
2. yufkayı üzerine serin ve sosun 1/3 ünü sürün.
3. yufkayı da üzerine serin ve sosun kalanını üzerine sürün.
Üst üste olan yufkaları karşılıklı kenarlarını ortada birleştirip kapatın; kare şekli oluşsun.
Üzerine peynirli içi serpin.
Köşeleri ortada birleştirin. Yine kare görünümü oluşturun.
Önce 4 adet muska şeklinde kesin. Sonra her muskayı 4’ e kesin ve 16 adet börek elde edin.
Bir tepsiye dizip üzerini streçle kapatın.
Mutlaka derin dondurucuda dondurun. En az 6-8 saat bekletin.
Kullanacağınız zaman dondurucudan alın.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
175 C’de 45 dk. pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.