5 Haziran 2018 Salı

MUHALLEBİLİ MİLFÖY TATLISI

  • 10 kare milföy
Muhallebisi için
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
Üzeri için
  • Pudra şekeri
  • İnce çekilmiş Antep fıstığı
  • Yapılışı:
  • Muhallebi için gerekli tüm malzemeleri bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak koyu bir kıvam elde edene kadar pişirin. Kaynamaya başladığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Milföy hamurlarının her birini dört küçük kare elde edecek şekilde kesin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Pişirdiğiniz milföy karelerinin 20 adedinin üzerine bir kaşık yardımıyla hazırladığınız muhallebiden koyun ve üzerini başka bir milföyle kapatın. Tüm milföyleri aynı şekilde hazırlayıp servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri ve ince çekilmiş Antep fıstığı serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.