4 Haziran 2018 Pazartesi

🍋Hashasli limonlu kek🍋


   🍋Hashasli limonlu kek🍋
  🍋MALZEMELER:🍋

🍋1 tane iri limonun kabugu ve rendesi
🍋4 yumurta
🍋1 su bardagi seker
🍋3 yemek kasigi yogurt(yada 1 cay bardagi süt)
🍋125 gr eritilmis ilik tereyagi
🍋2 yemek kasigi hashas
🍋2 yemek kasigi nisasta
🍋1 paket kabartma tozu
yeterince un (koyu tahin kivami olana dek kasik kasik eklenmeli)
 🍋Üzerinin sosu icin🍋
2 yemek kasigi pudra sekeri bir kac damla limon suyu
 🍋YAPILIŞI_🍋
Öncelikle firin 175 dereceye ayarlanip isitilmaya burakilir,kek kalibi margarinle yaglanir unlanir ve fazla unu cirpilip bir kenara alinir,en az bir saat önceden cikarilan ve oda isisina getirilen kek malzemeleri yumurta ve seker cirpilmaya baslanarak harca baslanir,5 dakika mikserle cirpilan ve köpük köpük olan yumurta ve sekerin üzerine yogurt,eritilmis tereyagi ve bir limon suyu ile kabugunun rendesi eklenir ve karistirilir daha sonra un,nisasta ve kabartma tozu bir arada elenerek harca ilave edilir iyice karistirilir en son hashasida eklenerek karistirilir ve kaliba dökülür ardindan önceden isitilmis firina verilir 180 derecede yaklasik 40-45 dakika üzeri kizarana dek pisirilir daha sonra icinin pistiginden emin olmak icin bir bicak veya tahta sisle kontrol edilir pistiyse firindan alinir yoksa bir müddet daha firinda pisirilir,pisen kek firindan cikarilip ilik bir ortamda soguyana dek dinlendirilir daha sonra kalibindan ters cevrilir üzerine birkac damla limon suyu ile pudra sekeri eritilir ve üzerine gezdirilir istenirse hashas serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.