4 Haziran 2018 Pazartesi

Poğaça mayasız 🥐

Poğaça mayasız🥐
Malzemeler
2 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
yarim  su bardağı sıvıyagı
Tuz
3 ,5 su bardağı un bir su bardağını kepekli un kullandım isteğe bağlı
Uzerı için
Galeta unu
Hazırlanışı
Yoğurma kabına yoğurt, yağ , kabartma tozu, tuzu alın karıştırın . Unu azar azar ekleyerek yumuşak kulak memesı kıvamında Bır hamur elde edın . Hamuru uzun yoğurun  daha güzel kıvamı olacaktır . Hamurun uzerıne Stec fılm geçırın 20 _30 dakıka. Kadar dinlendırın ki poğaçanız puf puf olsun . Dınlennen hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alın istediginız iç malzemeyı koyup kapatın . Poçaların üzerlerini  galeta unu bulayın . Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin. Afıyet şifa olsun .
not ben üzerlerini patates kesici ile kesip şekil verdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.