17 Haziran 2018 Pazar

GELİN PASTASI

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Islatmak İçin
3 su bardağı süt
1/2 su bardağı şeker
Muhallebisi İçin;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı dolusu un
2 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Üstü İçin Hindistan Cevizi
Hazırlanışı
1- Önce kek için yumurtaları ve şekeri mikserle çırpıyoruz. Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz.
2- Orta boy kare bir borcamı yağlayıp kek hamurunu döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
3- Muhallebi için bir tencereye sütü alıyoruz, üzerine un, şeker ve nişastayı ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
4- Muhallebinin altını kapatıyoruz ve soğutuyoruz. Soğuyan muhallebiye krem şanti ve vanilya ilave edip mikserle çırpıyoruz.
5- Fırından çıkan kekin üstüne dökmek için süt ve şekeri karıştırıyoruz ve sıcak kekin üstüne döküyoruz.
6- En üstüne muhallebi döküp yayıyoruz. Muhallebi üstüne hindistan cevizi serpiyoruz.
7- En az 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.