2 Haziran 2018 Cumartesi

Ada Kek

Malzemeler;
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
1 büyük çay bardağı süt
1 paket kabartma toz
2 su bardağı Kalecik un
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşıgı koyu kakao
1 fincan keçiboynuzu tozu
1 fincan hindistancevizi
Yapılışı ;
Klasik kek gibi önce şeker ve yumurta havalandırılarak çırpılır.Yağ,süt,kabartma tozu ve un ile yumuşak bir hamur yapılır.Küçük boy fırın tepsisi veya cam dikdörtgen bir kaba hamuru boşaltın,180 derecede 20-25 dakika pişirin.Kek soğuması için bekletilir.Daha sonra kek kalınlığına göre kare dilimler kesiyoruz.Diğer yandan 1 sb süt, 2 yk şeker ve kakao iyice çırpılır.Kekin karşılıklı iki kenarı dışında 4 yüzeyi bu sosa yarım cm batırılır.istenilen yüzeyler keçiboynuzu tozu ve hindistan cevizine bulanır.Ve aşağıdaki görüntü elde edilir.Biraz beklettikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.