2 Haziran 2018 Cumartesi

Cevizli Tel Kadayıf

✅500 gram taze kadayıf
✅1,5 su bardağı iri dövülmüş ceviz
✅125 gram tereyağı
-
🚩Şerbeti için:
-
✅4 su bardağı toz şeker
✅4,5 su bardağı su
✅Yarım limonun suyu
-
🚩Süslemek için:
-
✅Toz antep fıstığı ve çilek
-
🚩HAZIRLANIŞİ
-
Şerbeti için tozşeker ve suyu 5-10 dakika kaynatın.
Limon suyu ilave edip ocaktan alın.
Kadayıfı geniş bir tepsiye alıp,elinizle didikleyerek açın.
Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp,düz bir zemine yerleştirin ve elinizle açın.
Ortalarına ceviz pay edip,her birini rulo şeklinde sarın.
Fırın tepsisine veya fırın kabına yerleştirip,üzerlerine eritilmiş tereyağı gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Fırından alıp bir kaç dakika sonra soğuk şerbeti üzerine dökün.
Kadayıf şerbeti çekince antepfıstığı ve çilekle süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.