Etimek Tatlısı
.
Malzemeler
Şeşrbeti için
1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
.
.
Muhallebisi için
1 tl süt
Yarım su bardağı toz şeker
1paket vanilya
1 yk tereyağı
Yarım su bardağı un
2 yk nişasta
Üzeri için
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt (200ml)
.
.
Hazırlanışı
Şekeri bir tencereye alarak karamelize edin üzerine suyu ilave ederek kaynatın. Kaynadıkta sonra ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Etimekleri borcuma dizip hazır şerbeti üzerine gezdirin.Bir tencereye tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri alıp pürüzsüz olana kadar çırpın ve ocağa alarak kıvam alana kadar karıştırarak kaynatın ve etimeklerin üzerine dökün kenarda soğumaya alın.tamamen soğuduktan sonra kremşantiyi hazırlayıp üzerine yayın dolapta birkaç saat dinlendikten sonra süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.