2 Haziran 2018 Cumartesi

Kadayıf Sarması

750 gr taze kadayıf
1 kase ceviz içi
200 gr tereyağı
1 çay bardağı kadar sıvı yağ

Şerbeti için

5 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1 tatlı kasığı limon suyu

Yapılışı

Taze kadayıflardan yaklaşık elimiz kadar parçalar koparılır ve içlerine çekilmiş ceviz içi konularak aynı sarma sarar gibi sarılır ve fırın tepsisine dizilir.
Yalnız dizerken aralarında az da olsa boşluk kalmasına dikkat edin ki kenarları da kızarsın.
Tüm kadayıflar bu şekilde sarıldıktan sonra tavada erittiğimiz tereyağına sıvı yağ eklenir ve kadayıfların üstünden yağ gezdirilir.
Sonrasında altı üstü kızarana dek fırında kızartılır.
Kızaran kadayıflar fırından çıkınca üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbet dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.