2 Haziran 2018 Cumartesi

PİRAMİT PASTA

25 adet petibör bisküvi

Kreması için:

3su bardağı süt
1çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı dolusu un
2 yemek kaşığı dolusu nişasta

Üzeri için;

1poşet krem şanti
1su bardagı süt
Streç film

Arası için; -
2.3 adet muz

Üzerine; arzuya göre bitter çikolata yada çikolata sosu ben çikolata sosu kullandım.

HAZIRLANIŞI
İlk olarak 1 su bardağı sütle 1 poşet krem şantiyi çırpıyoruz.Bir tencerede süt,şeker,un,nişastayı güzelce karıştırıp orta hararetli ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim . Soğumaya bırakalım soğuyan muhallebiye çırptığımız krem şantiden iki kaşığı ekleyerek çırpalım.Dikdörtgen bir tepsiye streç filmi serelim enine 3 boyuna 5 adet bisküvileri dizelim (15 adet) bisküvilerin üzerine krema sürelim bir üst sıraya ortası boş kalacak şekilde uzun kenarlara 1er sıra daha bisküvi dizelim bisküvilerin üzerine ve ortasına bolca krema sürelim muzları tam ortaya boyuna dizelim. (Muzların düz olanlarını seçelim) Muz ve bisküvilerin arasına boşluk kalmaması için kalan kremayıda sürelim. En önemli aşaması streç filmin her iki yanından tutup ortada birleştirip piramit şekli verelim streç filmle sarıp dolapta 3.4 saat dinlendirelim. Dolaptan çıkarınca krem şanti ile kaplayalım ve süsleyelim.. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.