1 Haziran 2018 Cuma

Pastane Usulü Spangle

✅1 litre süt ✅2 adet yumurta sarısı ✅5 yemek kaşığı toz şeker ✅3 yemek kaşığı dolusu kakao ✅3 yemek kaşığı dolusu un ✅100 gram çikolata (sütlü veya bitter hangisini isterseniz kullanabilirsiniz) ✅1 su bardağı buzlu su (200 ml su bardağı) ✅Dilerseniz yarım portakalın rendelenmiş kabuğu ✅Muz dilimleri -
Hazırlanışı: -
Supangleyi yapmaya başlamadan önce bir su bardağı suyu difrize koyun buz gibi soğusun. Tencereye süt,şeker,un ve kakaoyu alın ve tel çırpıcı ile karıştırın. Kaynama yakın yumurta sarılarını ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince çikolatalarla portakal kabuğunu ilave edip karıştırıp ocaktan alın. Muhallebiyi 10 dakika beklettikten sonra buzlu suyu ekleyin ve pürüzsüz kıvam alıncaya kadar karıştırın. Hazır olan supangle tatlınızı kaselere paylaştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.