1 Haziran 2018 Cuma

Saç Arası✌

 ✅12 yaprak baklavalık yufka ✅125 gram tereyağı ✅Fıstık veya ceviz içi (Ben her ikisinden karışık yaptım.) -
🚩Şerbeti için:
- ✅2 su bardağı şeker ✅2 su bardağı su ✅Bir kaç damla limon suyu
-
🚩Yapılışı: -
Öncelikle şerbeti kaynatın ve kaynadıktan sonra 10 dakika kadar kaynatın. Limon suyu sıkıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Baklavalık yufkadan bir yaprak alıp mutfak tezgahına enlemesine serin. Yumurta fırçasıyla her tarafına eritilmiş tereyağ sürün. Yufkanın her tarafına fıstık veya ceviz serpin. Yufkayı oklavaya sarın. (Sıkı sıkı sarmayın sonra oklovadan sıyıramazsınız) Yufkayı elinizle büzüştürüp oklovadan dikkatlice sıyırın. Tüm yufkayı aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz tatlıların üzerine artan tereyağını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri iyice kızarıncaya kadar pişirin. (Çabuk pişiyor kontrollü pişirin.) Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Kaymak veya dondurma ile servis yapın. -
☇Not: Ceviz veya fıstık içi kalın olursa yufkayı yırtıyor. Yufkayı dağıtmadan oklovadan sıyırmak gerekiyor bilginiz olsun.
-#nefisgram #nefis#herkesenefisyemek #nefistarifler #sunum#sunumönemlidir #sunumonemlidir#sunumgram #lezzet #lezzetlerim#lezzetligram #sahanelezzetler #instafood#instagood #mutfak #yemek#yemektarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.