2 Haziran 2018 Cumartesi

ARNAVUT BÖREĞI

Muhteşem bir Lezzet 

5su bardağı un 2su bardağı ılık su
1tatlı kaşığı tuz
1 yemek kasigi sirke (Ben koymadim)

Arasına sürmek için :Sıvıyağ

İç malzemesi :
Yarim kilo Pirasa
Salça
Siviyag

Hamuru yogurun. Orta yumuşaklıkda bir hamur elde ettikten sonra hamuru 15-20 dakika dinlendirin.

Bu arada iç harcını hazırlıyin. Pirasayi küçük küçük doğrayın. Tavaya az siviyag koyun. Salçayi ve pirasi ekleyin. Kendi suyunu çekene kadar pişirin. Sonra ocaktan alin. .Dinlenen hamuru 14 -14 toplam da 28 bezeye yapin. (Bezeler ceviz büyüklüğünde oluyor) 
14 lü ilk grubu çay tabağı kadar açın. Açtığıniz hamurun her tarafını 1 yemek kasigi sıvıyağ ile yağlayıp diğer açtığıniz hamuru üstüne koyun 14 tane bezeyi bu şekilde üst üste Aralarını yağlayarak koyun. Kenara alıp diğer grubu aynı işlemden geçirin. 10 dk bekletin. Açılması kolay olur. Ilk önce açtığımız ve yağladığımız bezeleleri tek tek elinizle acin. Acarken Hamurun altina 1 tatli kasigi yağ sürün. (Ben fazla sürmüştüm öyle yagli oldu. Bu şekilde ideal👌) Kenarlardan yavaş yavaş çekiştirerek incelttiğimiz hamurları tepsiye üst üste yerleştirin. (Acarken yirtilma olabilir. Sorun değil bende de oldu☺) Her açtığımız bezenin üzerine fircayla az yaģ sürün. Orta kısmına iç harcını koyun. Diğer grubuda bu işlemden geçirip harcın üstüne kapatın. Uzerini yağlayıp Havuç dilimi şeklinde kesi. 180 derecelik Fırında kızarana kadar pişirin
Not: Peynirli için; bir kase lor peyniru, bir tutam kiyilmis maydonoz ve sıvıyağ karıştırılarak kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.